Den som äger en fin cykel är ofta mån om att plocka bort så många saker som möjligt från den, för att få ner vikten. De mest extrema plockar bort bromsarna, och byter vevpartiet till ett oväxlat. Resultatet blir en så kallad fixed gear-cykel, utan växlar, där man får bromsa genom att hålla emot med fötterna på pedalerna.

Med bilar förhåller det sig precis tvärt om, där vill man ofta ha så mycket extrautrustning som möjligt. Det kan handla om tärningar eller doftgranar hängande från backspegeln, stora baslådor i bagageutrymmet, eller feta fälgar. Framför allt är det dock populärt att utrusta bilen med extraljus av olika slag. Det kan handla om xenonlampor, angel eyes, devil eyes eller blixtljus. En del av dessa har enbart estetisk effekt, andra kan användas för att öka förarens synfält, exempelvis när man backar. Det är inte heller ovanligt att tjuvar försöker stjäla strålkastare från andra bilar. Det är naturligtvis inte roligt för de bestulna bilägarna, men det säger något om svenskars, även kriminellas, förhållande till strålkastare.

Lättare att köpa på internet

Att hitta precis rätt ljus för sin bil är inte så lätt, om man ska springa runt till massa olika butiker och jämföra deras sortiment. Men på internet är det lättare. På adresser som www.stylingwebben.se hittar man xenonlampor, LED-slingor, extraljus och många andra typer av lampor som ger bilen ett fräckare utseende, eller som även ökar sikten för föraren. I den förra kategorin ingår lampor för såväl bilen exteriör som interiör. Det sistnämnda är troligen det bästa sätt som finns att imponera på dina polare.