Svenska rallyt 2017 är avklarat. Såklart kunde vi se biljätten Toyota vara med och tävla igen efter en lång tids frånvarande. Med sin nya bilmodell Yaris WRC kunde Jari-Matti vinna alla tre sträckor.

rallybilVinters folkfest i motorbranschen är nu avklarad. Såklart pratar vi om Svenska rallyt 2017 som hölls den 9 februari. I år gjorde biljätten Toyota comeback efter att ha deltagit i tävlingen för väldigt länge sedan. Året var 1999 men i år var de med igen och tävlade med sin nya Yaris WRC.

Precis som vi skrev om i ett tidigare inlägg är det Toyota som är en av de främsta bilmärkena i världen. Därför var det en självklarhet att de skulle vara med 2017 när de precis lanserat den nya bilmodellen. Modellen har en 4-cylindrig turbomatad direktsprutad radmotor med en cylinderform på 1,6 liter. Motorn har en maxeffekt på 380 hästkrafter. Jari-Matti och Hänninen var de två lyckligt lottade rallyförarna som fick vara med i Toyotas team.

Tommi Mäkinen har hunnit anställa ett hundratal personer till VM-teamet men ambitionen är att växa ytterligare under året – Aftonbladet

Efter tre tävlingssträckor i tävlingen kunde Jari-Matti titulera sig för vinnare medan Hänninen hamnade precis ovanför topp 20. Toyota sätter med andra ord bilmärket på den svenska rally kartan igen efter en lång tids frånvarande.

Svenska rallyt 2017

Svenska rallyt är den största tävlingen för rally i Sverige. Här tävlar många rallyförare med olika bilar på smala och kurviga vägar. Såklart är vinnaren den som åker sträckan på kortast tid. I år deltog över 100 rallyförare i tävlingen där man tävlade på en strecka som gick mellan Karlstad och Torsby i Värmland. Såklart kunde man se världsstjärnor i rally där många presterade lika bra som förväntat.