Toyota

Toyota har under en väldigt lång period, främst de senaste åren varit den största leverantören av bilar och kommer nog att fortsätta att vara det under en bra bit in i framtiden. Toyota rankas som världens största biltillverkare och familjen Toyoda som med Sakichi Toyoda i spetsen, startade Toyota, ses som en utav de största uppfinnarna i Japan någonsin och kanske den som har revolutionerat industrialismen i Japan mest av alla.

Man producerade under 2012 hela 10 104 424 fordon varav nästan 8,5 miljoner av dessa var personbilar. Huvudsätet ligger i Toyota där det startades 1937. De behåller sin storhet med råge nästan jämt. Den japanska biljätten är helt överlägsen och är det för det tredje kvartalet i rad. En blygsam två är General Motors och tyska Volkswagen med en fjuttig försäljning på 2.4 miljoner producerade bilar vardera. Man inte bara utökar sin produktion, man utökar även sina anställda och har nu ökat med cirka 500 personer. Det är Frankrike som har fått en blygsam höjning av anställda, då i staden Valenciennes. Detta för att kunna bygga bilarna i tre-skift istället för två-skift. Detta för att underlätta för de anställda och på så sätt undvika missar.

Söker du en japan

Vill du, precis som många andra ha en fin Toyota i garaget eller på uppfarten så bör du kolla hit! Det är inte så svårt att hitta en toyota. På bilweb.se finns det massvis av begagnade bilar från Toyota nästan till det pris som just du önskar. Toyota har alltid producerat väldigt driftsäkra bilar och de är lika bra och säkra nya som begagnade. Har du till exempel familj bör du köpa en Toyota så slipper du eventuella kostnader som tillkommer till andra så kallade ”lyxbilar” och du kan vara säker på att den kommer hålla, år ut och år in.