Att vara ägare till en bil är på många sätt bra och praktiskt. Den kommer väl till pass titt som tätt, men så ibland måste man också underhålla och ta hand om den för att den ska kunna hjälpa en med allt som man ju vill. En av de viktigaste sakerna när det kommer till bilar är däcken. Det är trots allt dem man kör på och man måste ha rätt däck för rätt underlag. På däck365 har man däck för alla tillfällen så att man kan köra rätt. För faktum är att det inte bara är på vintern man måste tänka på däcken. På svd.se står det såhär:

Det är lag på att ha vinterdäck på vintern, men fritt fram att ha vinterdäck på sommaren. Så länge de är dubbfria. Därför låter många de dubbfria vinterdäcken sitta på året om. Enligt en Sifoundersökning från 2010 hade var 16:e bil, cirka 250 000 fordon, vinterdäck på sommaren, trots att de däcken har sämre grepp i sommarväglag. Frågan är bara hur mycket sämre. Det har Statens väg- och trafikforskningsinstitut (VTI) nu undersökt genom att testa fem odubbade vinterdäck och fem sommardäck från etablerade tillverkare.I 80 kilometer i timman var bromssträckan med vinterdäck i snitt 20 procent längre på våt asfalt och 13 procent längre på torr asfalt än med sommardäcken. (Läs resten av artikeln här).


Det vill alltså säga att det inte bara gäller att ha vinterdäck på vintern utan det är minst lika viktigt att ha sommardäck under sommaren. Något som långt ifrån alla vet!