Att köra bil är något som de flesta av oss lär sig att göra förr eller senare. Men av alla dessa människor med körkort, så verkar det fortfarande finnas människor som inte riktigt har förstått det här med att köra bil. För vilken väg man än kör på, dyker det alltid upp dårfinkar som kör som idioter. Det spelar liksom ingen roll om det så är en budbil som har bråttom eller en förälder som är sen till dagis. Det borde helt enkelt inte finnas några ursäkter för att köra som en galning.

Faktum är att de flesta olyckor i trafiken beror på att folk kör vårdslöst och tar sig allt fler friheter på vägarna. Något som allt färre tyvärr verkar reagera på. Det verkar helt enkelt bli mer och mer okej att bryta mot reglerna. En olaglig parkering må inte var särskilt mycket att reagera på, men när detta i sin tur leder till att man kör mot enkelriktat eller kör om utan att blinka då har det faktiskt kommit att gå för långt.

Vi vet alla att det är lätt att bryta mot små regler ibland, och visst, det är väl okej emellanåt. Ingen är som sagt perfekt på något sätt, inte heller i sin bilkörning. Men när ditt agerande kan komma att riskera andra människors liv, då har det faktiskt gått alldeles för långt. Tänk på det nästa gång du är ute på vägarna.