Stig Blomqvist är en forn rallyvärldsmästare som idag borde vara pensionerad, om man ser till åldern i endast siffror i alla fall, men som ännu är djupt involverad i rally. Tillsammans med sin vapenbroder Hans-Åker Söderqvist från Söderqvist Racing i Billdal bygger han en ny rallybil för att återigen tävla, trots ålderns höst!

När förre rallyvärldsmästaren Stig Blomqvist vill ha en konkurrenskraftig tävlingsbil så ringer han till Göteborg. Men inte till Volvo – utan till Söderqvist Racing i Billdal. Hans-Åke Söderqvist har nämligen en sällsynt förmåga att snickra ihop snabba tävlingsfordon.

Men så har han hållit på ett antal decennier nu. Fast åldern är inget han talar högt om, snarare tvärtom.

Det där behöver vi väl inte prata om, säger han lite vädjande.[Källa]

Både den som bygger och den som kör är kända i motorsportkretsar och båda har bra meriter bakom sig, samtidigt som de båda blickar framåt. Inspirerande! Vad har då två sådana praktiskt taget legendarer för tips till nybörjare som vill börja med rally? De är båda överrens om att man inte ska lägga ner för mycket pengar på att bygga om och modifiera bilar i början. Det viktigaste är grunden i körningen. De rekommenderar bägge att man lär sig köra bra och att första steget är att ta körkort. Det kan då vara bra att ta hjälp av en trafikskola, exempelvis Stockholms bästa trafikskola [red. anm.]. Ett annat bra tips är att gå och titta på mycket rally, klicka på bilden för att komma till en artikel om rally-SM. Prata med dem som kört ett tag och försök få både tips och en känsla för det genom att iaktta andra. Spana såklart även in föreningar och tävlingar, ett ställe att börja kan vara Rally Sweden.