Bockning av plåt gör man genom att böjningsmetoder och den vanligaste metoden är kantpressning. Det är både rör och plan yta som bockas. När man bockar tar tillverkaren hänsyn till den så kallade återfjädringen och det är styrsystemet som kontrollerar detta i slutändan. Inom rallysporten är det vanligt att pimpa till sin bil och det kan göras både större och mindre “operationer” på bilen.

Några som är experter på kantpressning och bockning av plåt är Sarholms plåtdetaljer. De har mycket lång erfarenhet och arbetar med avancerade maskiner och kan skräddarsy en beställning på ett sätt som passar kunden. I rallysporten är pimpningen av bilen A och O, spana in det här vackra bildspelet från BLT. En snygg bil är inte allt, men det är mycket! När det kommer till service av bilar är det viktigt att det görs av proffs. Mycket av sakerna man försöker sig på själv kan gå riktigt illa, inte bara när det gäller plåtdetaljer.

Pimpning inom rally 

Även om det inte är pimpningen och snygga plåtdetaljer som är avgörande för en seger i rally så är det definitivt äran att få segra med en riktigt schysst bil oslagbar. För en riktigt schysst pimpning av bilen krävs proffs i sammanhanget och även om det är något man gillar att göra själv kan det vara bra att få lite hjälp på traven med de tyngre utmaningarna…

Det finns förstås mycket du kan göra själv och kanske mest central är det för skrotbilsracet. Där är det nog bara fantasin (och säkerheten) som sätter gränserna. Spana in killarna Malmboyz som läs sin bil gå viralt på nätet med en musikvideo. Kanske mer underhållning än inspiration, eller vad tycker ni? En del tycker det är det opimpade som ger det roligaste resultatet i skrotrace.